Spennende fugleliv nær huset

Periodevis kan jeg se sjeldne fugler her ved huset, pga. at vi mater småfugler. Eller kanskje de ikke er så sjelden likevel. Mandag så jeg noe som lignet en ugle i grana foran stuevinduet, men den satt litt skjult og fløy før jeg fikk studert “fjeset”. Den satt slik som ugler og var på størrelse med en, og hvit i brøstet. Var det en ugle eller en slags hauk? Synd jeg ikke fikk tatt bilde.

Hva slags fugler er de svarte med rødt nebb og bakoversveis? Har ikke sett slike før. Vet at sidensvansen har bakoversveis, men det er vel annen farge på både kropp og nebb? De var ikke redd av seg, og satt i buskene hos naboen, selv om det var folk utenfor.

Håper noen har sett disse fuglene og kan svare på det.

Kommentarer


Hauk har ikke rødt nebb.

Ja dæ e kje godt å sei ka slags fugla du har observert. Ugle kan det jo være,den blir vel observert her i området med ugjevne mellomrom.Falk /Hauker derimot observerer vi ju stadig vekk og at de befinn seg i nærheten av fuglebrettan,der er det ju lett tilgang til noen “delikatesser”.Av den grunn så trur eg at det kan vær Hønsehauk eller Jaktfalk,men som sakt utelukker ikke Ugle.Når det gjeld karen med bakoversveis så var ikje det så enkelt å finn ut av.Det er ju ikje så mange fugler med rødt nebb,den som kommer nærmest er faktisk Svarttrosten (Hann) den er heilt svart og har oransjegult nebb,men så va det at han ha bakoversveis som var utfordringa.(kan det vær at han ha glømt mårrastellet?)

Hauken er veldig karakteristisk med sine spettede brystfjær, derfor mener jeg Lars har sett ugle…

Når man ikje har sett det sjøl ,så blir det litt vanskelig å konluder mæ ka det kan vær .Hønsehauken er på undersiden hvitaktig med smale tettsittende,grå tverrstriper,som kun sees på nært hold.Derfor går mitt tips på at det er den karen Lars har sett.

Takker for innspill. Må jo opplyse at det er to forskjellige slags fugler. De svarte med rødt nebb var små fugler, mens rovfuglen var mye større. Jeg får kanskje kikke litt bedre etter i fugleboka og kanskje søke på bilder her på nett, av fugler jeg kan mistenke det for å være.