Nye bilder

Godt Nytt År !

Ja der var et nytt år gått og da er det vel på sin plass og se litt tilbake på året som er over og kansje også se litt fremover. Tradisjonen tro så vart det også i fjor arrangert en del dugnader i regi av Utmarkslaget og som tidligere år var det stort sett samme “gjengen” som møtte opp.Det ser ut til at det er vanskelig å få til nyrekrutering, men vi har ennu ikje møst håpet om at det dukka opp noen etter hvert. I alle fall så har vi som møtes det utrulig trivelig og litt har vi nu også fått gjort,bla. veivedlikehold,grøfting,rydding av elver/stier og “luking” av smågran , i tillegg så er kaffekosen også viktig. Området innover til Kyllingdalen er jo fremdeles et populært friluftsområde og det er ju gledelig å se at skolen også er en ivrig bruker av området. I året som har gått så må eg bærre beklag at aktiviteten på denne sonen har vært rimelig laber,men kan opplyse om at i disse “nettider” så har vi opprettett en side på Facebook som går under navnet" Kyllingdalens venner" og her er det nå 230 medlemmer, så vi når ut . Vi vil også i år fortsette med tirsdagsdugnadan og regner med oppstart i midten av mai og vest dæ nu fresta med fresk luft og sosialt samvær ja då e dæ bærre å møt opp. Til slutt så vil eg få ønske alle brukerne av området og spesielt dugnadsgjengen et strålende Nytt År.

Dugnad Utmarkslaget.

I år e vi litt seint ute ,men nu trør vi tel og starta opp igjenn med den populære tirsdagsdugnaden. Det fine mæ disse dugnadene er ju att vi kommer oss ut og får fresk luft, vi får være med og bidra til å gjøre det meir tilgjengelig både for “gammel” og ung i nærområdet vårres. I tillegg så er det faktisk også utrulig sosialt og flott å ha mæ seg kaffekanna og ta seg en pause og løs verdensprobleman-) Kan DU tenk deg å være mæ så e dæ bærre å møt opp på tirsdagan utover ,vi starta opp i 1800 tia og hold på et par ,tre tima. Førstkommende tirsdag den 15 juni er første dugnad og fremmøte er ved Speiderhuset.

FISKE !

I det siste så har ju temperaturen li rundt 0 gr. vinteren har ikje heilt sloppe taket,men plutselig så snur det og våren slår ut i full blomst.Nu e ju isen begynnt “å gå” på vannan ,store råker er det blitt enkelte plasser. Vi har allerede observert de første stangfiskere ved bredden , rapportan sei at de allerede har fått fangst ,så då e dæ vel bærre før de fiskeinteresserte å ta mæ seg stanga og gje seg avgårde.Ellers så bør det vel nevmes att det er salg av fiskekort for alle over 16 år og disse kan man få kjøpt på Joker Ballstad. Narvesen Gravdal og Intersport Leknes.Dette er utmarkslagets eneste inntekt og allt vi får inn av fiskekortsalget går tilbake til utmarksområdet for bla.bedre tilrettelegging for allmuen ,med bla. vedlikehold av veier,utplassering av benker m.m. Vi ser ju på det som utrulig flott att så mange bruker området vårres til turer/rekreasjon og vi ønsker att vi fortsatt kan legge forholdan godt tilrette også i fremtiden,men da er vi avhengige av inntektene av fiskekorsalget .Satser for fiskekort.Familiekort kr.350,- pr.år,.Årskort kr 250,-.ukekort kr 75,-dagskort kr.25,- Avslutningsvis så vil eg bærre ønsk alle god tur og “skjitt fiske”

Årsmøte Utmarkslaget !

Årsmøtet i Utm.laget ble avholdt 8 april,tradisjonen tro så var også årets møte lagt til Ballstad gamle skole (Sfo bygget). Årsmeldingen for laget ble lest opp av sekretæren i laget Brita A Rist. Det som fremgår av årsmeldingen er at det også i året som har gått har vært bra aktivitet i laget. 16 dugnadskvelder ble avviklett, desverre så er det lite nyrekrutering ,så det er stort sett samme gjengen som har gått “igjenn” siden vi startet med dugnader i regi av Utm.laget. Av ting som vi har gjort i året som gjikk ,så kan det nevnes bygging av noen meter vei,oppsetting av nye benker,rydding av grøfter,kvisting og vedlikehold av vei. Vi går på med friskt mot og kommer også til å fortsette med dugnader i år,oppstart i løpet av mai måned og som tidligere blir vi å benytt tirsdagan fra kl 1800 og et par tima utover til dette. Vårt håp er at det er noen flere som har lyst til å være med å bidra når vi starter opp. Det vi kan tillby er sosialt samvær ,frisk luft og så kan du få være med å legge forholdan tilrette for den fri ferdselen i utmarksområdet. Styret i utmarkslaget består av Leder John Inge Berg, Sekretær Brita A Rist,styremedl. Helge Forsbakk. John L Frantzen, Rolf Jentoft. Varamedl. Elin Kristoffersen og John G Halse.

Advarsel !

Etter lang tid med et strålende vær og flott tykk is så har det de siste dagan skjedd store forandringer.Da “stormen” Ask tok laus medførte dette også store nedbørsmengder . Et målebeger som eg har stående i Kyllingdalen og som når det er fullt viser 70mm. var regnet fullt og vel så det i løpet av et døgn, så mæ andre ord dette døgnet fallt det god over 70mm,nedbør i området. Dette medførte at vatnan steg betraktelig og bla. Dalsvatnet steg med over en halv meter i løpet av samme døgnet.Etter dette begivenhetsrike døgnet vart det veromslag,det vart frost ,vannstanden fallt nesten like fort som den steig , dette igjenn førte til råker fleire steder som gjør isen utrulig usikker og når det nu e kommen masse sny oppå som ligg som et isolerende lag så vil eg på det STERKESTE oppfordre turgåere om IKKE å begi seg ut må vannene som ligg i Skotnes og omegns område.

2009 snart historie !

Så er snart et nytt år gått og når man ser tilbake ,så har det også i år skjedd en en del i regi av utmarkslaget. Som tidligere år så har vi også i år gjennomført tirsdagsdugnaden. Av ting som er gjennomført så kan det nevnes en del kvisting, nye benker er satt opp ,samt utbedring av veien innover til Kyllingdalen.En del fisk har vi også tatt opp i 3 av vatnan. Vi hadde jo tro på vi skulle få utbedret veien /stien på nordsia av Storvannet,men høsten med masse nedbør satte en stopper for dette. Også i år har det stort sett vært den samme “gamle” dugnadsgjengen som har deltatt . Området “vårres” er ju blitt et populært turområde og det er ju utrulig artig å se kor mange både gammel og ung som tar turen innover.Målsettinga for neste år er at vi fortsatt kan fortsette med dugnader på tirsdagan (fra i mai) og vi har ju ennu et håp om at det er flere som kan tenke seg å være med ,for i tillegg til litt jobbing så er frisk luft og det sosiale llike viktig. Til slutt så vil eg ønske alle brukere av området og då spesielt dugnadsgjengen ei God Jul og et strålende Nytt År .

fiskekort og fangstraporta

eg lurt bare om styre i utmarklage selger mange fiskekort førr året. har dokk fangstraporta over vannan på ballstad.bare lurte på dæ?

Hakkespett

Litt før klokka halv ti ble vi oppmerksom på en forferdelig tromming. Jeg gikk ut på trappa, og der sto jaggu en hakkespett og hakket på fuglekassen på veggen (rett over inngangen her). Trodde jeg så syner. Er iallfall første gang jeg har sett en hakkespett! Dessverre fløy den avgårde straks, så ikke mulig å få tatt bilde. Jeg fikk bare se den bakfra, og så den var lys gulaktig på siden og mørk bak. Tror det må ha vært en flaggspett, selv om jeg bare fikk sett den noen få sekunder. Artig å ha opplevd å se den i aksjon.
Modern og Jan Gunnar har hørt den før, men trodde det bare var ei sjuri (skjære). Det trodde jo jeg også, så jeg ble skikkelig overrasket.

Dugnader !

Ja nu e vi kommen så langt at vi kan gå i gang med årets dugnader i utmarkslagets område.Vi har jo et håp om at det er flere som har lyst til å være med en og annen tirsdagen fremover.Det vi styra med er tilrettelegging/vedliehold av området.I år skal vi gruse litt,renske opp i noen grøfter,sette opp flere benker m.m. i tillegg til dette så har vi faktisk også tid til å “sætt” oss ned mæ kaffekoppen og nyt dette fantastiske området vi er i,mæ andre ord i en stressa kværdag så har vi tid til å vær sosial.Har DU lyst til å ta del i dette ,ja da e du hjertelig velkommen.Vest ikje anna beskjed blir gjett så møtes vi ved Speiderhuset kl 18.00 på tirsdagan.Tirsdag den 12 mai tenkt vi at vi sku foreta litt rensking av grøfter,så da kan det vær lurt å ta mæ spiss-skoffel eller krafse og ikje minst kaffekanna.

oter

Fikk nå besøk av oteren i går morrest,hadde et kveithode som lå bakom ytterdøra ute å da eg skulle ta d i går å kaste d på havet var d borte så nå spor i snøen så eg trdde d kanskje hadde vært Rev og tatt d men i går ettermiddag da jeg stod i kjøkkenvinduet så jeg oteren komme over veien og kom helt til husveggen der han for å lusket inn mellom trappen og huset og da så jeg at sporene var de samme som på trappen så da har han klatret 10 trinn opp på trappen og videre inn på platten for å få seg et måltid.

Annonse

SKOTNES OG OMEGN UTMARKSLAG

Følges av 65 medlemmer.

Utmarkslaget har i de årene det har eksistert gjennomført et omfattende arbeid i lagets område.Veien innover til Kyllingdalen er gruset og satt i god stand.Kvisting og felling av gran er også gjort.Opprensking i diverse vann og elver,samt att vi har foretatt en del oppfisking av småfisk i Dalsvannet og også hatt prøvefiske i samtlige vann.Fra mai til ut i september møtes vi på tirsdagan til dugnad og sosialt samvær og der er det plass til mange flere.I år satsa vi blant annet på å få satt opp flere benker i området. Mer om sonen

Origo SKOTNES OG OMEGN UTMARKSLAG er en sone på Origo. Les mer